10 sfaturi pentru o alimentație sănătoasă: aliații și dușmanii dieta mediteraneană

Cum pentru a elimina Panga dieta mea? Ce zici de lapte? Este sănătos copilul meu, ia fructe uscate?

Sigur că aceste probleme au fost rondado în cap de mai multe ori, pentru că interesul de alimentare și efectele sale a crescut în ultimii ani.

foto17Este, de asemenea, o problemă prezentă în mass-MEDIA, astfel încât în dimineața РНЕ invitat Miguel Angel Martinez-Gonzalez, profesor de Medicină Preventivă și Sănătate Publică de la Universitatea din Navarra și profesor invitat la Universitatea Harvard, pentru a rezolva îndoieli cu privire la unele produse alimentare.

Rămâne destul dovedit că dieta mediteraneană reduce cu 30%, aparatului cardiovascular și previne diabetul zaharat de tip 2 și probleme circulatorii. Despre aceasta arată rezultatele proiectului PREDIMED, macroestudio elaborat în termen de 10 ani pentru prevenirea bolilor, pentru a rămâne fideli aceasta dieta, este atât de completă, încât, cu toate acestea, ar trebui să clarifice unele produse alimentare, după cum se arată Martinez-Gonzalez, care a făcut o privire mai atentă la următoarele produse:

Pâine albă

„Are un indice glicemic ridicat, ceea ce duce la mai multe obezitate. Mai bine să-l înlocuiască pe pâine și în cantități mai mici”, – a asigurat profesor și a recomandat pentru a citi eticheta produsului, pentru că „adevărata pâine care conține mai mult de 75% integrale făină”.

Crutoane

Fii atent cu tostarlas prea!. „Dacă el a ars, atunci când în mod clar vizibile zone negre -ca și carne la grătar – nu trebuie să luați”, pentru că, atunci când există o ardere element vegetal, și acest lucru vine în corpul nostru-este cancerigen, el a asigurat.

Pește: mercur și anisakis

„Probleme de mercur, cred că este mai mult un mit decât o realitate”, a declarat Martinez-Gonzalez, care a continuat, explicând că, ” potrivit unui studiu PREDIMED, în ciuda consumul mare de pește, că există în dieta mediteraneană, nu există impactului mercur în bolile sistemului cardiovascular. În ceea ce privește anisakis, a amintit că, cu dreptul de gătit pește, și dacă nu este luată brut, nu este o problemă.

Panga

Se asigură că, în ciuda semnelor de asemenea, că, în plus față de pește, vă recomandăm, în continuare lipsesc studiile epidemiologice specifice pe termen lung, spune-mi, ce se întâmplă cu oamenii, dacă ei consumă Panga și pe parcursul a mai multor ani.

Fructe și legume

În conformitate cu Martinez-Gonzalez, toate cercetat, arată că acestea sunt foarte sănătoase, și că „mai mult consum, mai puțin riscul unei afectiuni cardiovasculare si moratlidad”. Dar, mai important, – avertizează ea, este de a le utiliza în calitate de sustituas: „Șterge acest nebun de dieta, pentru a pune mai multe fructe și legume”.

Ulei de palmier

Este o opțiune de rău, pentru că are o mulțime de grăsimi saturate, și știți că acest lucru este ceea ce mai mult crește nivelul de colesterol rău. Ulei de nucă de cocos este foarte similar cu palma în ceea ce privește compoziția.

Uleiul de măsline extra virgin

La alegerea uleiului, după un studiu făcut PREDIMED, în care participanții au luat 15 litri de ulei de măsline extra virgin la fiecare trei luni, „am văzut atât de multe avantaje, că nu există nici un motiv pentru a nu arde-l, ca de grăsime culinară fundamentală și practic unic”, – a explicat.

foto18

Nuci

„Dacă analizăm din punct de vedere chimic au o mulțime de grăsime, o mulțime de calorii. Dar pe termen lung de cercetare, am văzut că cei care au consumat 30 de grame de nuci pe zi câștigă mai puțin în greutate decât cei care nu iau. Mai ales circumferinta talie”. Concluzie: pentru a înlocui alte gustari cu nuci, ajută la controlul greutății.

Vin și alte băuturi alcoolice

„Niciodată nu a cerut-ar fi unul sobru de a consuma alcool, pentru a preveni boala, dar cel care consumă alcool în mod regulat da, se poate lua de vin pentru prevenirea bolilor, să ia un șablon Mediteranei”. Adică, mai bine vin decât bere și, practic, nu a consumat băuturi alcoolice. Mai bine roșu, întotdeauna, în timpul mesei și, în mod ideal, este de șapte potire, situate într-o săptămână. Recomandări: Cupa și medie pe zi pentru femei și două sau trei maxim la bărbați și niciodată nu-și petreacă patru cupe într-un caz.

Lapte și iaurt

Nu este nevoie de a consuma. Un adult poate avea o dieta, este perfect sanatos, nu bea lapte. „În produse lactate, de fiecare dată când avem mai multă încredere că acestea sunt cele mai bune produse lactate fermentate, cum ar fi iaurtul, că chiar există studii care spun că acestea sunt bune pentru prevenirea diabetului zaharat de tip 2”, conchide profesorul.

Miguel Angel Martinez-Gonzalez, de asemenea, afectat de faptul că principalul lucru-este de a insufla bune obiceiuri alimentare și de auto-control la anumite loturi de produse alimentare din copilărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *